Index.hu-Sziget 2005-ajánló

 

Copy Con, a popikon

A Wan2-színpadon közben azért kiderül az is, hogy a ragga-ragga-ragga milyen is magyarba, mert itt lép fel a teljesen friss szólólemezzel rendelkező szolnoki Copy Con és az Irie Mafia (18:30). Copy "a legendás Tigris zenekar még legendásabb mc-je", akit az internetező gyerekek Windows-gyalázó daláról is ismerhetnek. A Tigris zenekar különben érthetetlen okokból nem lép fel idén a Szigeten.

 

Manamana.hu-kritika

COPY CON – SZOLNOK CITY – CD (CHAMELEON)
A Tigris zenekar énekeseként megismert Copy Con elsõ szólóanyagával olyan utazásra invitál minket, amire már sokan és régóta várunk, hiszen ez a szolnoki srác igazi elementáris erõvel tolja az arcunkba a vegytiszta raggazint, ami fényévnyi távolságba repít minket a vérszegény próbálkozásoktól, amiket a magyar lemezipar eddig kitermelt a témakörben. A titok nyitja egyszerû, Copyhoz az önbizalom mellé nem pénz és futószalagon dolgozó producerek, hanem elhívatott zenészgárda és tehetség társult, a könnyûzene ezen problémáját egyébként némileg érinti is Szar szám címû vicces kis dalában. A szövegek nagy része a magyar rögvalóságból táplálkozik, sajátosan feldolgozva azt, gondolok itt a lakótelepi fiatalok mindennapjait taglaló dalra, vagy a címadó szerzeményre, ami mellesleg a lemez egyik legszebb száma is. Az sem marad rejtve, hogy Copy baby bírja a természetes dolgokat, errõl szól a Mona Lisa mosolyát firtató dal, vagy például a Ganja Mama. Olyan meglepõen ötletes témájú dalokat is találunk az albumon, mint egy esõûzõ szertartási éneket, vagy a barátai esküvõjére írt, de univerzálisan használható lakodalmas raggát, a Lagzit. Személyes kedvencem a Soha, amiben Copy Con hip-hop projektje, a Flegma Dogs vendégszerepel egyértelmûvé téve, hogy több van a történetben egy lemeznél, remélem mihamarabb hallunk felõlük is. Visszatérve ehhez az albumhoz közremûködõkben nincs hiány, a mikrofonnál az angyali Rika, ellenpólusként Busa, Morzsa és Kemon segít be, a tuti zenéket pedig az Irie Maffia, Mango, a Pluto Project és a Secta Chameleon írta. Valahogy így kéne ezt csinálni… béke veletek!
Suefo

  

Mr Leathaface-zene.net fórum

 

!!!!VISZONT!!! Ennek a csávónak szerezzétek meg a számait: COPY CON
basszátok meg,nagyon odabasz és magyar!!!!!!!!!!!
google.co.hu-keres copy con és ott lesz az oldala ott vannak számai a liszn menüben,ezdjétek ezzel a számmal 1hang!!!!!!:DDDDDD CSAK BETÉPVE MÁSHOGY NE!!!!!!! BÍZZATOK BENNEM!!!!!!!! kurva nagy flesh!
NA peace All tekerjetek......

 

 

Origo-2005 sziget-ajánló

 

A Wan2 színpadán az a szolnoki fiú fog fellépni Irie Maffiával közösen, akit a nemrégiben megjelent Szolnok City című lemez óta Copy Con néven kezdett megismerni kis hazánknak az a része, amely szívesen bólogat reggae- és dancehall-ütemekre. A lemezt hallva a fickónak elképesztő a hangja, és a szcéna apraja-nagyja segítette, hogy össze tudjon hozni egy lemezt a Ladánybene 27-től dj Áfonyán át Mangóig. Reméljük, ez csak a kezdet, a szövegei pedig igazán viccesek, így kiváló Sziget-program lehet koncertje fél héttől.

 

 

Pesti est-koncertajánló

 

Copy Con

Süss Fel Nap!, 2005. augusztus 19., 22h

A Nyóckeres Ganjamama feltalálója, a dancehall hazai királya, az egyik legsármosabb szolnoki legény, igen, ő az, Copy Con Megmondó MC.

 

Több formációban hallatta már a hangját, fellépett többek közt a Dinasztija, a Flegmadogs és a Tigris zenekarokkal, vendégművészként alkalmazta a Ladánybene, de ennek a dumagépnek ez mind nem volt elég. Megtalálta saját hangját, s most már szólóban is remekül szól.

Ez a muzsika szigorúan csak azoknak való, akik kedvelik a jóféle dancehallt, a napfényes reggae-muzsikát, a táncos hiphopot és a szókimondó szövegeket. Na nekik mutatja be első lemezét az országszerte (most már) híres Ragarapper, aki világra szóló, házoldalát kirúgni szándékozó bulit tervez. Lesz kivetítőn kivetítés, csini táncoslányok, sóműsor, megnyerhető pólók és CD-k, meg minden egyéb, ami szem-száj-fülnek ingere, de leginkább ami egy ilyen fergeteges táncmulaccsághoz szükséges: jó sok jó zene.

Ez a buli önmagáért beszél, de vigyázat, be nem áll a szája!

 

Exit magazin-koncertajánló

 
Magyarországon viszonylag ritkán sikerül külföldi műfajokat és stílusokat ciki nélkül importálni, ezért is olyan örömteli, hogy a Copy Connak ez csont nélkül sikerült. Ráadásul ez a műfaj a ragga/dancehall, amiért külön riszpekt jár nekik.
A magyar raggával én úgy voltam, mint az ungarise gengszter rappel (vagyok még mindig): nehezen tudom elképzelni, hogy igazán jó kis valami születhet belőle. Miután azonban belehallgattam a Copy Con Szolnok city című lemezébe, kénytelen voltam újraértékelni a magyar raggát illető előítéleteimet. Mert a Copy Con bizony remek, az ember nem győz csodálkozni, hogy ilyet is lehet ebben az országban, nyoma sincs például az erőlködésnek, az izzadtságszagnak. Ezt ugyanis nem félresikerült rudeboy wannabe-k csinálják, hanem laza, vicces srácok, akik tisztában vannak azzal, hogy a raggában tényleg semmi más nem fontos, mint hogy lüktessen a szöveg és vágjon gyomorba a riddim. Ez pedig megvan itt, nagyon is, ráadásul mindennek tetejébe kapunk hozzá olyan szövegeket, amitől az embernek széles mosolyra húzódik a szája, mert nem gondolta volna soha, hogy ennyi mindent ki lehet hozni a műfaj viszonylag sovány alaptémájából, ami a különböző kenderszármazékok fogyasztását tárgyalja kimerítő részletességgel. Szóval, aki szeretne egy igazán szórakoztató estét eltölteni, az ne hagyja ki a Copy Cont. Jó lesz, megígérem.
Exit

 

Csajozás.hu-forum

 

15. LayzieBone - 2005. június 2. 20:27:29

PeaceGanjaPeoples!:D

Azt javaslom,hallgassátok Copy Con-t!Nagyon nagy forma!
http://www.copycon.laza.hu/

Legalizálni,nem kritizálnii!!

 

 

Tragikusan nem befutott, ámde - megkockáztatom zseniális - barátunk:

Mr. Copy Con baby

Finoman érzékeny, mégis robosztus.
Nőben úgy mondanám naíva... férfiban nem tudom mit mondjak.
Ösztönös mint egy ősember.
Erotikus, mint egy pár kő kemény, harmatos női mell...
Macsó mint egy cigánylegény..!
Játékos mint egy köjökkutya,


Sosem tudod meg(?)...    mindegy is...   így is, úgy is,

egy lúzer vagy ;-)

Lehet, megkeresem a sok éve elrejtett utolsó gancsámat és füstbe burkolózom...

 

Café Rádió 98,6 - Instant! Vol.2. - a Rádió Café válogatáslemezének ajánlója

Elöljáróban: úgy szerkesztettük meg a lemezt mi, a radiocafé 98.6 zenei szerkesztői, mintha egy átlagos rádiós napot állítottunk volna össze. Az ébredés után lassan megindul felfelé, a délelőtt üt-vág, délkörül kicsit visszavesz a tempóból, a délután megint pörög, este végül megint nyugi van.

Éppen ezért is tűnt tökéletes választásnak indításként Copy Con Jó Reggeltje. A fiú napjaink Szolnokának hőse és tán leghíresebb szülöttje. Az első Instant!-hoz hasonlóan erre is szerettünk volna magyar darabokat, az azonban most sem volt egyszerű döntés, hogy melyek legyenek azok. Copy Con nagylemeze, a Szolnok City röviddel ezelőtt jelent meg, és rögtön ez a dal tetszett a legjobban a "nemkáromkodósok" közül. Mindenki nagyon szereti, és sokan bíznak benne, hogy ez a fiú megmarad nekünk a hazai palettán.